Autoritățile sucevene au cerut deschiderea sensului giratoriu în jurul „Zidului Morții” de pe DN 17

Autoritățile sucevene au cerut deschiderea sensului giratoriu în jurul Zidului Morții de pe DN 17
Șeful Consiliului Județean Suceava, Cătălin Nechifor, și prefectul Florin Sinescu au cerut, marți, companiei care execută lucrările la șoseaua de centură a municipiului Suceava să deschidă traficul prin sensul giratoriu de pe DN 17, din jurul pilonului ce susține un pod al șoselei de centură.
Publicat: 14/01/2014, 17:01

Șeful Consiliului Județean Suceava, Cătălin Nechifor, și prefectul Florin Sinescu au cerut, marți, companiei care execută lucrările la șoseaua de centură a municipiului Suceava să deschidă traficul prin sensul giratoriu de pe DN 17, din jurul pilonului ce susține un pod al șoselei de centură.

Potrivit unui comunicat comun al CJ Suceava și Prefecturii, autoritățile sucevene au discutat cu firma constructoare SCCF SA Iași și cu reprezentanți ai Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Iași despre fluidizarea și creșterea siguranței traficului pe DN 17, în zona intersecției cu șoseaua de centură a municipiului Suceava.

Conform sursei citate, în urma discuțiilor s-a stabilit ca prioritate deschiderea traficului normal prin sensul giratoriu din jurul pilonului supranumit „Zidul Morții” după accidentele mortale produse în zonă în ultima perioadă.

Astfel, Direcția Regională de Drumuri și Poduri Iași va construi două insule cu parapeți din beton, care vor separa cele două sensuri de mers pe DN 17, spre Gura Humorului, respectiv municipiul Suceava.

Totodată, semnalizarea rutieră va fi refăcută pentru noile condiții de trafic, urmând să fie montate indicatoare verticale și orizontale care semnalizează circulația într-un sens giratoriu, păstrându-se limitarea de viteză în cascadă de la 70 kilometri la oră, 50 și 30, specifică unui șantier în lucru.

Suplimentar, autoritățile sucevene au solicitat Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Iași instalarea unui indicator rutier de tip consolă, transversal față de axul drumului, la o distanță de circa 250 de metri de sensul giratoriu pe direcția Gura Humorului – Suceava, care va furniza informații rutiere șoferilor.

„Nu în ultimul rând, având în vedere faptul că majoritatea șoferilor s-au obișnuit cu soluția existentă în acest moment, zona va fi monitorizată de agenți ai Serviciului Poliției Rutiere, de la Inspectoratul de Poliție Județean Suceava, care vor dirija și supraveghea circulația în zonă mai ales în condiții de vizibilitate redusă”, se mai arată în comunicat.

Aproximativ cinci sute de persoane au participat, vineri seară, la un marș pe DN 17 până la pilonul care susține un pod al șoselei ocolitoare a Sucevei, supranumit „Zidul Morții”, pentru a atenționa autoritățile să adopte măsuri pentru evitarea producerii de noi accidente mortale.

Acțiunea s-a desfășurat la o săptămână de la accidentul în care un tânăr de 21 de ani din comuna suceveană Todirești a murit după ce a intrat cu mașina în pilonul unui pod de pe șoseaua de centură a municipiului Suceava, polițiștii stabilind că acesta nu a adaptat viteza la condițiile de ceață densă și mâzgă de pe carosabil.

În noiembrie 2012, un camion încărcat cu lemne a intrat, tot în condiții de ceață densă, în același pilon, iar cele trei persoane aflate în cabină, între care un copil, și-au pierdut viața.

Șoseaua de centură a Sucevei, în lungime de 12,43 kilometri, este în construcție din 2008 și ar fi trebuit finalizată în vara anului 2012. Termenul de finalizare a lucrărilor a fost depășit din cauza lipsei finanțării sau a expropierilor.

În zona în care au avut loc accidentele a fost realizat un nod rutier cu un sens giratoriu pe sub șoseaua de centură, care subtraversează, practic, drumul național pe două viaducte unite prin pilonul construit în mijlocul DN17. Sub centură, în jurul pilonului ar urma să se circule în sens giratoriu, iar acum șoferii sunt nevoiți să ocolească pilonul uriaș printr-o singură parte, printr-o curbă.

Dacă duminică ar fi alegeri, tu cu cine ai vota?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Liviu Dragnea face un anunț surprinzător. Candidatul pe care îl susține la scrutinul de duminică
Lumină misterioasă pe cerul Ploieștiului, noaptea, la ora 23:57. 'Odată cu acest sunet dubios, s-a...
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal
Polonia, îngrijorată de escaladarea conflictului în Ucraina: „Simțim că necunoscutul se apropie”
Adriana Bahmuțeanu, dispusă să se mute în casa lui Silviu Prigoană pentru a fi alături...
„Cel mai singuratic om din lume” trăiește la -70 grade, la 5 ore distanță de...
Dmitri Medvedev, în culmea satisfacției, după atacul rusesc cu noua rachetă balistică: „Asta ați vrut?...
Lidia Buble, înșelată cu cine se aștepta mai puțin: 'Era angajata noastră'
Andreea Bănică, noi imagini HOT pe internet. Fanii au crezut că nu văd bine: solista...
Impact uriaş pentru România după ce va adera şi terestru la Schengen
Ghiță a murit pe loc, în mașina ruptă în două, în Maramureș. A fost găsit...
O nouă taxă pentru românii care stau la bloc. Când va fi introdusă și cât...
Avem TESTAMENTUL lui Silviu Prigoană! Surpriză MAXIMĂ pentru Adriana Bahmuțeanu
Amendă pentru depășirea vitezei legale cu până la 10 km/h?
Istoria alegerilor prezidenţiale din România: de la căderea comunismului la democraţia europeană
Structură ENIGMATICĂ găsită în jurul unei stele din afara galaxiei noastre
Complet interzis la TV și internet în România. Legea intră în vigoare mâine la ora...
Harry și Meghan, pe drumuri diferite. Nu se mai ascund. Artificii la Casa Regală
Horoscop weekend 23 - 24 noiembrie 2024. Ce zodii sunt binecuvântate de Univers în aceste...
„Un prunc” Igor Cuciuc, primele declarații despre cel de-al doilea copil, după moartea tragică a...
Adriana Bahmuțeanu, despre relația cu fostul soț din ultima perioadă. Ce i-au spus copiii ei...
A îngropat Dana Roba securea războiului cu părinții lui Daniel Balaciu? Cum a decurs întâlnirea...
BANCUL ZILEI. BULĂ: – Nevasta mea s-a îmbrăcat în polițistă și mi-a spus..
Motive să fim optimiști: Inovațiile din știință care fac lumea mai bună